Zbuloni Shijet Dhe Teknikat E Kuzinës Tradicionale Kinze Wok (Paperback)

Zbuloni Shijet Dhe Teknikat E Kuzinës Tradicionale Kinze Wok By Arba Tahiri Cover Image
$58.47
Ask a Bookseller about this title

Description


far sht nj Wok?
Nj wok p rkufizohet si nj en gatimi me fund t rrumbullak t me an t larta, t dizajnuara zakonisht me dy doreza an sore ose nj dorez m t madhe. Fundi i rrumbullak t i nj wok lejon q nxeht sia t shp rndahet n m nyr m t barabart se nj tenxhere, q do t thot se ushqimi mund t gatuhet n m pak koh . Muret e larta lejojn q ushqimi t hidhet m leht , si p.sh. kur gatuani nj skuqje, q do t thot se p rb r sit mund t p rzihen dhe t gatuhen n m nyr t barabart gjat gjith koh's.
Ky lib r gatimi ju sjell nj qind ushqime t ndryshme kineze wok n nj vend. Ky lib r sht krijuar p r k do q p lqen t haj ushqim kinez, por nuk sht i njohur me t gjitha teknikat e gatimit kinez. N k t lib r gatimi, do t zbuloni disa m nyra t thjeshta dhe t lehta p r t gatuar ushqime tradicionale kineze duke p rdorur salca dhe er za autentike kineze. Gatimet kategorizohen sipas shum llojshm ris 's vakteve t ofruara nga kjo kuzhin , k shtu q do t gjeni nj 's r pete's bashku me receta p r oriz, pet , supa, mish derri, vi i, qengji, shpend , ushqim deti, tofu dhe meze.

Teknikat popullore kineze t gatimit
M simi rreth teknikave baz t gatimit kinez sht thelb sor p r t gatuar ushqim cil sor kinez n sht pi.
  • A. GATIM WOK P r gatimin e wok-ut,'s pari duhet t ngrohni wok-in dhe sigurohuni q ta thani plot sisht p rpara se t shtoni vaj. M pas mund t shtoni vaj n wok-un tuaj n nj l vizje rrethore p r t mbuluar t gjith baz n e wok-ut, dhe kur ta b ni k t , sigurohuni q wok-i t jet vet m i nxeht dhe jo duhan. Punimet q nuk ngjiten mund t prishen kur nxehen shum .B. TIQE-FRY Skuqja kineze kryhet n nxeht si t lart , k shtu q n se ka nj sob konvencionale n sht pi, at her skuqeni vet m kur wok-i ose tigani juaj t jen ngrohur paraprakisht. Pasi tava ose tenxherja t jet nxehur m par , shtoni vajin dhe p rb r sit e tjer . Kur 9 shtoni p rb r sit n tigan, sigurohuni q t jen n temperatur ambienti ose jo t ftoht . P rb r sit e ftoht n nj wok kantonez do ta b jn ushqimin t lag sht pas gatimit. C. VAJ KADIFIKE P R TIQE Kjo teknik gatimi p rfshin zierjen e shpend ve ose mishit p rpara skuqjes aktuale n vaj t nxeht p r nj koh t shkurt r, derisa t marr nj ngjyr kafe t leht . Do t gjeni gjithashtu shum pjata n k t lib r me t nj jt n metod t p rdorur p r vi in, derrin dhe shpend t. M pas nxirret mishi dhe m von i shtohet gjell's s v rtet . P r shijen m t mir , mishi marinohet para kadifejes.


Product Details
ISBN: 9781835009192
ISBN-10: 1835009190
Publisher: Arba Tahiri
Publication Date: June 12th, 2023
Pages: 388
Language: Albanian