ОТКРИЈТЕ ГИ ВКУСИТЕ И ТЕ&#1061 (Paperback)

ОТКРИЈТЕ ГИ ВКУСИТЕ И ТЕХ By Оља Де&#10 Cover Image
$60.47
Available to SHIP now; STORE PICKUP in 7-10 days
This book cannot be returned. PRINT-ON-DEMAND; printing may add 2-4 business days.

Description


Што е Вок?


Вок се дефинира како прибор за готвење со тркалезно дно со високи страни, вообичаено дизајниран со две странични рачки или една поголема рачка. Тркалезното дно на вокот овозможува топлината да се дистрибуира порамномерно од тенџерето, што значи дека храната може да се готви за помалку време. Високите ѕидови овозможуваат храната да се фрла полесно, како на пример кога се готви пржено месо, што значи дека состојките може да се мешаат и рамномерно да се варат.


Оваа готвачка ви носи сто различни јадења од кинески вок на едно место. Оваа книга е наменета за секој кој сака да јаде кинеска храна, но не е запознаен со сите кинески техники за готвење. Во овој готвач ќе откриете неколку едноставни и лесни начини да готвите традиционални кинески оброци користејќи автентични кинески сосови и зачини.


Јадењата се категоризираат според разновидноста на оброците што ги нуди оваа кујна, така што ќе најдете голем број кнедли заедно со рецепти за ориз, тестенини, супи, свинско, говедско, јагнешко месо, живина, морска храна, тофу и мезе.


Product Details
ISBN: 9781783576456
ISBN-10: 1783576456
Publisher: Not Avail
Publication Date: April 4th, 2023
Pages: 418
Language: Macedonian